Festlokal att hyra

Hitta hit

Viby Herrgård, som ligger i Viby i Norrviken är tillgänglig för uthyrning till fester och andra begivenheter, såsom barndop, begravningssammankomster, sammanträden etc. Byggnaden ägs och förvaltas av Sollentuna Hembygdsförening, medan tomten förvaltas av Sollentuna Kommun.

Lokalen rymmer 60 – 70 personer. Bestick, porslin och stolar finns för 60 personer.

Lokalen inrymmer ett stort kök med bl. a spis, stor kyl, frys, mikrovågsugn, två kaffebryggare (typ kontor) samt diskmaskin av storköksmodell med stor kapacitet. Till detta kommer diverse köksverktyg inkl kaffe-termosar, salladsskålar, vaser m.m.

Köket är lämpligt att förbereda mat i men inte direkt att laga maten. Utnyttjande av catering rekommenderas.

Ett stämt piano finns men ingen musikanläggning.

En flaggstång och en flagga att hissa finns samt utomhushållare för marschaller.

Ordning och redaViby
Runt herrgården har många bostadshus byggts. Visa därför hänsyn till grannarna.
Följande ordningsregler gäller:

• 23.00 dörrar och fönster skall vara stängda
  • 24.00 musiken dämpas
  • 01.00 det skall vara tyst
  • tystnad skall iakttas när man lämnar lokalen

Begränsningar i uthyrandet

• Vi hyr inte ut tomtmarken.
  • Vi hyr inte ut till utpräglade ungdomsfester och inte heller till barnkalas.
  • Ingen uthyrningsverksamhet från midsommar t o m början av augusti och inte heller under jul-, nyårs- och trettondagshelgerna.

Layout av lokalen samt Möblering
Skiss över lokalen med bord, (klicka här) och skiss över lokalen utan bord (klicka här). Vid varje bord sitter 6 personer, d v s man behöver placera ut 10 bord till 60 personer om ingen sitter vid bordsgavlarna.

Klicka här för olika exempel på dukningar.

Visning av lokalen
Vi genomför visningar av lokalen på torsdagar kl. 19.00 då intresse finns. Måste alltså överenskommas i förväg.

Regler för bokning och avbokning
Du kan först göra en preliminärbokning. Den är då preliminär till dess någon annan önskar hyra vid samma tillfälle. Då tillfrågas först du om du vill boka definitivt. När du bokar definitivt, måste du betala in full hyra samt 2.000:- i deposition (som du får tillbaka, normalt inom 4 veckor, om inga skador har uppstått vid nyttjandet) senast 4 veckor före hyresdatum. Om du därefter bokar av och vi inte kan hyra ut lokalen till någon annan, får du bara tillbaka hälften av dygnshyran plus depositionen.

Priser 2017

1-dagsuthyrning

• Fredag:  3500 kr
  • Lördag:  4000 kr
  • Söndag: 3500 kr
  • Vardagar måndag – torsdag: 1500 kr

2-dagarsuthyrning

• fredag-lördag: 6000 kr
  • lördag- söndag: 6000 kr

Om inget annat har överenskommits gäller att man disponerar lokalen kl. 12:00-12:00 dagen efter uthyrningen.

Rabatter på ovanstående priser lämnas för medlemmar i Sollentuna Hembygdsförening: (medlemskap i Sollentuna Hembygdsförening kostar bara 150:-/år, varför det kan löna sig omgående. Då bidrar du till vården av våra gamla fina byggnader och kunskapen om Sollentunas historia samt får många fler förmåner. Klicka här för att komma till medlemsanmälan.)

• Vardagar: 100 kr
  • Helg 1-dagsuthyrning 200 kr
  • Helg 2-dagarsuthyrning 300 kr

Städning
Hyresgästen svarar givetvis för städning och återställande av lokalen. Vi förordar dock att hyresgästen anlitar en rutinerad städhjälp som vi vet gör ett bra jobb och som ser till att tallrikar och bestick kommer på rätt plats igen.

Viby Herrgård ligger på Mäster Henriks Allé i Viby i Norrviken i Sollentuna.

Buss 525 och, i rusningstrafik även 516, stannar ca 300 m ifrån lokalen och ansluter till Norrvikens järnvägstation, vilken ligger längs pendeltågssträckan Stockholm – Märsta. Hållplatsens namn: Pukvägen. Se också sl.se.

Kontakt
Vill du hyra lokalen eller komma och titta på den kan du ringa 08-626 89 33. Numret är alltid vidarekopplat till den som för tillfället har hand om uthyrningen och utlåning av nycklar. Du kan också skicka e-post till hyraviby@sollentunahembygd.se